Útvonalelemzés

Az első a hétvégi Diákolimpia FIII -as kategória  2-3 átmenete:

A fenti képen látható Csongor átmente / GPS -es órával /. Érdekesség, hogy a mezőnyre több mint 1 percet vert, holott nem az ideális útvonalon ment.  Ki milyen útvonalat választana ?

7 hozzászólás

 1. Hanga szerint:

  Én délről kerültem volna és a Ny-Ki úton mentem volna a kis ösvényig és arról fogtam volna a pontot. És Csoni rám 10 percet vert volna :)

 2. Dóra szerint:

  Én generáltam a kérdést, mert szerintem Csoninak egyértelműen balról úton kellett volna körbefutnia. Mivel jelenleg szerintem a futás az erőssége… (úton és nem erdőben oldalazva)
  Én biztos arra mentem volna.
  Hogy a többieket hol verte meg ebben az átmenetben, az rejtély számomra.

 3. Laci szerint:

  Ha jól látom ez egy légvonalban 1 km-es átmenet. Én északról mentem volna szinte végig úton-ösvényen, még egy kis szintezést is vállalva. 300 méterért megnézném mennyire fehér a fehér, de 1 km-ért nem biztos. Igy a munkahelyemen ülve így gondolom. Élesben meg valszeg elindultam volna kelet felé, lesz ami lesz, és nagyjából azt csináltam volna mint a Csoni, csak sokkal lassabban.

 4. Kadocsa Gábor szerint:

  70%: a Hanga szerinti útvonalon mentem volna 30%: piros dózer

 5. Attila szerint:

  Én valószínleg arra indultam volna, mint Csoni, és utána körbe az úton. De az is lehet, hogy föl a nyeregbe és utána nagyjából ugyanarra, mint Csoni. De csak azért, hogy érdekesebb legyen.

  Nekem az a tapasztalatom, hogy ha az ember nem tud azonnal dönteni, akkor nagyjából mindegy melyiket választja. A lényeg, hogy nem szabad sokat tanakodni, hanem dönteni kell, minél hamarabb elindulni és végigcsinálni a kiválasztott útvonalat. A legroszabb, ha valaki menet közben meggondolja magát és áttér a másik útvonalra. A választásnál érdemes azt is figyelembe venni, hogy az embernek milyen az aktuális fizikai állapota, és a tájékozódási tudása. Pl. megbírom-e futni az emelkedőket, mennyit kell majd néznem a térképet, mekkora a hibázás esélye. De azt is mérlegelni kell, hogy ahonnan megközelítem a pontot, onnan mennyire nehéz megfogni, mekkora a csalán, stb…

 6. Sanyi szerint:

  Egyeztettem a nagyokkal is, íme ők mit mondtak :
  * Az átmenet elején a K-i nyeregbe kellett volna felnyomni és az átmenet végén kár volt lecsúszni szintben, de egyébként nem rossz.
  * A felvetés jogos, észak felől úton kerülve lehet a leggyorsabb/legegyszerűbb a megoldás,
  * a gerincen hullámvasutazva csak akkor, ha tájfutni is akar valaki :)
  * és egyébként nem lassabb egyenesben, legalábbis felnőtt elit szinten , persze ehhez erősnek/fittnek és pontosnak kell lenni, és egyenesen át a nyergen az elején.

  Kezdésnek jó volt ez az átmenet, mert megmutatta, hogy nem csak 1 jó útvonal létezhet, és mindenkinek a saját képességei szerint kell megválasztania magának az útvonalat. Fizikailag és technikailag mennyire vagyok jó, illetve milyen terepen milyen gyorsan tudok haladni.
  Ráadásul az sem mindegy, hogy a pálya mely részén találkozom az átmenettel, mert lehet hogy már fizikailag vagy szellemileg pihenni akarok.

 7. Zoli szerint:

  Sziasztok!

  Olvasva a hozzászólásokat, továbbra is Csongor utját választottam volna. Inkább oldalaza, mint megmászni azt a szintet, ami az úton futással járt volna együtt. Tudva azt, hogy ez csak a 3. pont, és utánna még sok lehetett hátra. A GPS színekből látszik, hogy tanult kollégánk nem döntött rosszul, szinte végig tudta mit csinál,szerintem jól felmérte, hogy mit tud és milyen utat válasszon.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!